diumenge, 25 d’abril del 2010

SANT JORDI, DIA DEL LLIBRE


I per celebrar el dia del llibre, a sa biblioteca del centre, que compta amb una coordinadora immillorable, na Carmen, es fa una activitat molt interessant dirigida a tots l'alumnat i professorat del Centre:
  • Per una banda una exposició de llibres antics, hi ha fins i tot un fascicle del Quixot que data de 1615. També una sèrie de llibres decorats amb incrustacions anteriors al 1759. Els alumnes que mostraven aquestes joies ho havien de fer amb guants. Imagineu quina cura s'ha de tenir per manipular-los...!!!
  • Exposició dels treballs dels guanyadors del premis de medi ambient, de 1r a 4t d'ESO.
  • De l'alumnat de diseny unes foto-montatges on cada foto ilustra una frase.
  • De l'alumnat de plàstica poesies representades per dibuixos i collages.
  • Presentació d'una biblioteca mòvil per a les aules, dotada de llibres, CDs, auriculars, endolls... molt útil i un bon recurs pel centre.
  • I finalment, i fetes pel nostre alumnat, un conjunt d'imatges que ens fan pensar. Expressió de sentiments.
  • I d'un dibuix fet per n'Angel, alumne de 1r d'ESO, entre tots , amb la direcció de "sa nostra" Catalina, vam crear una bella poesia.
NOCTURNO
Negro muy negro
En la noche de febrero
oscuro en la noche
corriendo sin coche
sangrando en la noche
sin corazón y sin alma

Te espio por la ventana
sin corazón,
sin alma
sin cuerpo y sin nada
con rojo y con negro.

I a darrera hora, un dia com aquest, una volteta fins a la plaça Major per veure els llibres i les roses que ens ilustren, donen ambient i color a la nostra ciutat.

dimarts, 20 d’abril del 2010

MANDALAS



I les estones de cansament ........ relaxació, fomentam la calma, la tranquilitat, la creativitat, i amb un poc de música de fons ens posam a fer MANDALAS .
No les cream, com els tibetans, ens conformam amb donar-lis color, i en acabar-las , tampoc les destruïm, però la veritat es que gaudim molt de triar-la, i de poc a poc donar-li vida i color.
I el més sorprenent de tot es el comportament del grup, tota l'estona que estan fent l'activitat, excepcionalment hi ha CALMA, CONCENTRACIÓ, I PARTICIPACIÓ.

SORTIDES AMB L'ALUMNAT


Aprofitant la ubicació del nostre Institut ens resulta fàcil i molt enriquidor fer una sortida setmanal per ciutat i gaudir de l'oferta cultural que ens ofereixen les diferents entitats, associacions, centres culturals, biblioteques...
La darrera setmana, vam aprofitar, a més, per fer una sèrie de gestions com la de renovar la targeta ciutadana de dues alumnes que l'havien extraviada.
Visitarem i ens informarem de l'oferta de cursos del Centre cultural de l'Ajuntament " Flassaders" i anarem al Centre d'informació Jove del carrer Ferreria de Palma, on els explicaren a tots quines eren les seves funcions i en que els poden ajudar.
BONA NOTÍCIA !!! Pareix que aquest Centre canvia d'ubicació i a partir del mes d'abril obriran un nou espai just al devant del nostre institut a la Via de Portugal. Ho tendrem ben a mà.
I per acabar la jornada vam voltar per el Parc de la Mar, passarem per l'antiga Porta del Mar i pel Born i les Rambles tornarem a l'Institut.
Bona jornada i ara quedar parlar del que hem viscut i preparar la propera.